Yoga & Run 

Mensen komen naar Yoga & Run om vele redenen: ontspannen, efficiënter hardlopen, fit worden, nieuwe mensen leren kennen of om gewoon wat tijd buiten in de natuur door te brengen. Wat je reden ook is, we hopen dat onze lessen je helpen vitaler en gezonder te worden dan je ooit was.

Lees hieronder over de nieuwe workshops.

Nieuwe workshops!

Tof, er staan in het najaar weer twee leuke workshops op de planning. Ook voor het voorjaar van 2024 zijn er hele leuke plannen. Binnenkort verklappen we meer!
Wil je ook graag de ideale combinatie tussen hardlopen en yoga ervaren? Doe mee!
Jeroen en Judith staan al in de startblokken.

Workshops Najaar 2023

Zondagochtend  10 september 2023
Tijd: 9.00 -10.30 uur
Locatie: Hotel Het Montferland, Zeddam
Thema: Ademruimte

Zondagochtend 17 september 2023
Tijd: 9.00-10.30 uur
Locatie: Hotel Villa Ruimzicht, Doetinchem
Thema: Yogatrail

Schrijf je nu in!

Wij ontmoeten je graag op een van deze workshops. Je kunt je aanmelden door te klikken op de onderstaande button. Voor één workshop betaal je € 20,-. Boek je alle twee in een keer dan betaal je € 35,-. Wij ontmoeten je graag!

Ervaringen

'Heb er erg van genoten leuke gemotiveerde trainers en deelnemers en een leuke/fijne combinatie yoga en hardlopen.'


Jeroen en Judith gaan ontzettend leuk en professioneel met elkaar en de deelnemers om. Vanaf het eerste contactmoment zorgen zij er voor dat iedereen zich welkom en veilig kan voelen in de groep, er is daarbij aandacht en ruimte voor iedere deelnemer om aan eigen doelen te werken. Ook al zijn de verschillen in conditie/niveau/ervaring binnen de groep soms heel groot, vanaf het eerste moment hoort iedereen 'erbij' en kan iedereen meedoen. 
De combinatie van yoga en hardlopen vond ik erg prettig. De yoga tijdens de warming-up zorgt voor meer bewustwording van het lichaam, iets wat heel erg goed helpt bij het hardlopen. De yoga na het hardlopen helpt om weer heerlijk tot rust te komen en spierpijn te verminderen. 
Heel erg bedankt voor alles!!

Een super leuke cursus met twee trainers die weten wat ze doen! Ik zou het zeker nog een keer doen. 


'De cursus wordt met heel veel passie gegeven. Alleen daar krijg je al veel meer energie van!  Er was een goede sfeer in de groep!  Ik kijk erg positief op terug!'  


'Hele fijne combinatie, met name de yoga na de looptraining. Bewustwording van je eigen lichaam en ademhaling. Fitter kunnen voelen door deze cursus. Groepsgevoel stimuleert tot meer en beter.'


Yoga & Run cursus

Tijdens de Yoga & Run cursus, die in totaal uit zes trainingen bestaat maken we gebruik van een combinatie van hardlopen en yoga. Op die manier wordt je bewuster van je lichaam en dat levert enorme voordelen op! Aan de hand van een regelmatige en systematische opbouw gaan we aan het werk, waarbij de intensiteit, duur, omvang en frequentie geleidelijk toenemen.

De yoga-oefeningen omtrent ademhaling, houding, ontspanning en concentratie helpen je om het sporten gemakkelijker te maken. Yoga houdt het lichaam soepel, versterkt en verlengt de spieren en helpt bij het opbouwen van kracht. Daarbij wordt gewerkt aan een goede ademhaling. Iets dat zeer belangrijk is om efficiënt te kunnen hardlopen.

Bij dat hardlopen wordt uitgebreide loopscholing toegepast, met een constante focus en coaching op de looptechniek. Die zullen je helpen om efficiënter hard te lopen. In de tweede week van de cursus word er een loop-videoanalyse aangeboden. Je krijgt je feedback in een persoonlijk advies rapport en ontvangt je opnames van zij- en vooraanzicht. Vervolgens gaan we in de overige lessen middels een bondig persoonlijk ontwikkelingsplan aan de slag.

De cursus wordt ieder voor- en najaar gegeven en is er voor beginners en gevorderden

.


Doe mee!

De Yoga & Run cursus telt zes lessen en wordt ieder voor- en najaar georganiseerd. De trainingen zijn op zondag van 09:30 tot 11:15 uur in en rondom het Bergherbos. Alle trainingen worden gekenmerkt met een speciaal thema en er is een gelijkmatige opbouw. Een van die thema’s is de videoanalyse om jouw looptechniek echt te verbeteren. 

Benodigdheden

Wij verzoeken je om het volgende mee te nemen naar de training: hardloopschoenen in goede staat, sportkleding, bidon water en eventueel droge kleding voor na de inspanning. Kleed je op het weer, bijvoorbeeld een thermoshirt bij koude temperatuur. Ben je een keer verhinderd? Wij verzoeken je dit telefonisch of via een WhatsApp-bericht te melden.

Kosten & aanbod

De totale kosten bedragen €119,99 (incl. 9% BTW en videoanalyse met feedback). Mocht je de videoanalyse uitgebreid uitgewerkt willen hebben? Dat kan tegen 10% korting op de prijs in de tarievenlijst middels het professionele analyseprogramma Kinovea. Alle cursisten ontvangen een speciaal YogaRun shirt en een goodybag.

Cursusvorm

De cursus start gezamenlijk voor alle cursisten waarna er tijdens de kern (hardloopgedeelte na de loopscholing) gesplitst wordt op basis van trainingsniveau. Wat de niveau's inhouden zie je door hier te klikken voor de beginnerscursus en hier te klikken voor de gevorderdencursus
De thema's en locaties van de lessen zijn in volgorde; 
1. Introductie en ademhaling (parkeerplaats Uitspanning 't Peeske - Beek), 
2. Loopanalyse en focus (parkeerplaats museumboerderij Gildekoat - Zeddam),
3. Reflectie loopanalyse en core stability (parkeerplaats De Peer, plantage Huis Bergh - 's-Heerenberg), 
4. Hardlopen met een hoge heup (parkeerplaats Pannekoekhuys - Hoch Elten)
5. Arminzet (parkeerplaats Camping Brockhausen - Stokkum),
6. Mentale kracht, heuvels, loopritme en evaluatie (parkeerplaats Hotel Montferland - Zeddam).

Voorwaarden

Voorwaarde voor deelname is dat je de gegevens op het inschrijfformulier naar waarheid invult. Deelname is op eigen risico en je gaat bij aanmelding akkoord met het betalen van het cursusbedrag. Er is alleen bij medische verantwoording recht op geld terug (aan de hand van onze tarieven wordt dan per les berekend welk bedrag je retour krijgt).

Betaling & opgeven

Gelieve het bedrag voorafgaand van de cursus te voldoen op ons rekeningnummer 1359.81.298 (IBAN: NL89RABO0135981298) t.n.v. Jeroen Reintjes Sports. Vermeld hierbij uw naam! Mochten er nog vragen zijn? Neem gerust contact met ons op.

Opgeven kan via het inschrijfformulier. Het valt aan te raden om dit formulier uit te printen, in te vullen en weer in te scannen. Op het formulier staat het mailadres waar je de inschrijving naartoe kunt zenden. 

Samenwerking

Wij hebben samenwerkingen met Enofprint. Enofprint ondersteunt ons door het leveren van professionele artikelen.

Tot slot

Wij wensen je alvast veel voorpret, want over een enkele tijd voel je je zich fitter dan ooit tevoren. Graag zien wij je op de eerste training, bij ’t Peeske te Beek!