YogaRunEvents najaarscursus in een heerlijke omgeving

Mensen komen naar YogaRun om vele redenen: ontspannen, efficiënter hardlopen, fit worden, nieuwe mensen leren kennen of om gewoon wat me-time te hebben. Wat je reden ook is, we hopen dat onze lessen je helpen gelukkiger en gezonder te worden dan je ooit was.

Najaarscursus

Tijdens de YogaRun cursus, die in totaal uit acht trainingen bestaat maken we gebruik van een combinatie van hardlopen en yoga. Op die manier wordt je bewuster van je lichaam en dat levert enorme voordelen op! Aan de hand van een regelmatige en systematische opbouw gaan we aan het werk, waarbij de intensiteit, duur, omvang en frequentie geleidelijk toenemen.

De yoga-oefeningen omtrent ademhaling, houding, ontspanning en concentratie helpen je om het sporten gemakkelijker te maken. Yoga houdt het lichaam soepel, versterkt en verlengt de spieren en helpt bij het opbouwen van kracht. Daarbij wordt gewerkt aan een goede ademhaling. Iets dat zeer belangrijk is om efficiënt te kunnen hardlopen.

Bij dat hardlopen wordt uitgebreide loopscholing toegepast, met een constante focus en coaching op de looptechniek. Die zullen je helpen om efficiënter hard te lopen. In de tweede week van de cursus word er een loop-videoanalyse aangeboden. Je krijgt essientiële feedback in je persoolijk advies rapport en via Wetransfer ontvang je de opnames van zij- en vooraanzicht. Vervolgens gaan we in de overige lessen middels een bondig persoonlijk ontwikkelingsplan aan de slag.

De cursus wordt ieder voor- en najaar gegeven en is er voor beginners en gevorderden. Op 15 september 2019 start de eerstvolgende cursus.
De cursusdagen voor de najaarscursus 2019 zijn:
15, 22 september, 6, 13, 20, 27 oktober, 3, 10 november.


Ervaringen

'De cursus wordt met heel veel passie gegeven. Alleen daar krijg je al veel meer energie van!  Er was een goede sfeer in de groep!  Ik kijk erg positief op terug!'  


'Heb er erg van genoten leuke gemotiveerde trainers en deelnemers en een leuke/fijne combinatie yoga en hardlopen.'


'Hele fijne combinatie, met name de yoga na de looptraining. Bewustwording van je eigen lichaam en ademhaling. Fitter kunnen voelen door deze cursus. Groepsgevoel stimuleert tot meer en beter.'


Doe mee!

De YogaRun cursus telt acht lessen (inclusief terugkomdag) en wordt ieder voor- en najaar georganiseerd. De trainingen zijn op zondag van 09:30 tot 11:15 uur in en rondom het Bergherbos. Alle trainingen worden gekenmerkt met een speciaal thema en er is een gelijkmatige opbouw. Een van die thema’s is de videoanalyse om jouw looptechniek echt te verbeteren. 

Benodigdheden

Wij verzoeken je om het volgende mee te nemen naar de training: hardloopschoenen in goede staat, sportkleding, bidon water en eventueel droge kleding voor na de inspanning. Kleed je op het weer, bijvoorbeeld een thermoshirt bij koude temperatuur. Ben je een keer verhinderd? Wij verzoeken je dit telefonisch of via een WhatsApp-bericht te melden.

Kosten & aanbod

De totale kosten bedragen €139,99 (incl. 9% BTW en videoanalyse met feedback). Mocht je de videoanalyse uitgebreid uitgewerkt willen hebben? Dat kan tegen 10% korting op de prijs in de tarievenlijst middels het professionele analyseprogramma Kinovea. Alle cursisten ontvangen een speciaal YogaRun shirt en een goodybag.

Cursusvormen

De cursus start gezamenlijk voor alle cursisten waarna er tijdens de kern (hardloopgedeelte na de loopscholing) gesplitst wordt op basis van trainingsniveau. Wat de niveau's inhouden zie je door hier te klikken voor de beginnerscursus en hier te klikken voor de gevorderdencursus. De thema's en locaties van de lessen zijn in volgorde; 
1. Introductie en ademhaling (parkeerplaats Uitspanning 't Peeske - Beek), 
2. Loopanalyse en focus (parkeerplaats Uitspanning 't Peeske - Beek),
3. Reflectie loopanalyse (parkeerplaats De Peer, plantage Huis Bergh - 's-Heerenberg), 
4. Core Stability (parkeerplaats Pannekoekhuys - Hoch Elten), 
5. Hardlopen met een hoge heup (parkeerplaats Camping Brockhausen - Stokkum),
6. Arminzet (parkeerplaats Hettenheuvel - Braamt),
7. Heuvels en loopritme (parkeerplaats museumboerderij Gildekoat - Zeddam), 
8. Mentale kracht en evaluatie (parkeerplaats Hotel Montferland - Zeddam).

Voorwaarden

Voorwaarde voor deelname is dat je de gegevens op het inschrijfformulier naar waarheid invult. Deelname is op eigen risico en je gaat bij aanmelding akkoord met het betalen van het cursusbedrag. Er is alleen bij medische verantwoording recht op geld terug (aan de hand van onze tarieven wordt dan per les berekend welk bedrag je retour krijgt).

Betaling & opgeven

Gelieve het bedrag voorafgaand van de cursus te voldoen op ons rekeningnummer 1359.81.298 (IBAN: NL89RABO0135981298) t.n.v. Jeroen Reintjes Sports. Vermeld hierbij uw naam! Mochten er nog vragen zijn? Neem gerust contact met ons op.

Opgeven kan via het inschrijfformulier. Het valt aan te raden om dit formulier uit te printen, in te vullen en weer in te scannen. Op het formulier staat het mailadres waar je de inschrijving naartoe kunt zenden. 

Samenwerking

Wij hebben samenwerkingen met Enofprint. Enofprint ondersteunt ons door het leveren van professionele artikelen.

Tot slot

Wij wensen je alvast veel voorpret, want over een enkele tijd voel je je zich fitter dan ooit tevoren. Graag zien wij je op de eerste training, bij ’t Peeske te Beek!